2 Ekim 2010 Cumartesi

Eski ve Yeni

Geleneksel ve modernin bir arada, uyumlu olarak kullanıldığı mekanları çok şık buluyorum. Ancak ikisi arasındaki denge iyi kurgulanmış olmalı. Ne modern ne de geleneksel olan bir diğerinin varlığını olumsuz etkilememeli; vurgulanmak istenen mobilya ya da aksesuar, tarzıyla kendini ifade etmeli. 

Alttaki fotoğrafta, altın varaklı olmasının cazibesi ve tabi boyutu dolayısıyla ayna oldukça ön planda. 


Geleneksel mobilya kullanmanın bir diğer yolu, evinizdeki eski mobilyalara yeni kimlikler kazandırmak.. Eski mobilyanızı boyayarak ya da mevcut haliyle modern mobilyalarla kombine ederek şık bir mekan elde edebilirsiniz.  Aşağıdaki duvar aynasının ve sağ alttaki koltuğun diğer mobilyalarla uyumunu (ya da uyumsuzluğunu :)) beğendim.



Aşağıdaki fotoğraftaki yeşil konsol eski bir mobilyanın boyanması sonucu elde edilmiş.. Üzerindeki objeler ve duvardaki çerçevelerle nefis bir kombinasyon yapılmış..


Diğer bir yeşil konsol da şöyle yenilenmiş:



Zemin, duvar ve tavanın sade olduğu bir ortamda salt mobilya ve aksesuarı ön plana çıkaran kombinasyonları da oldukça çarpıcı buluyorum. Şöyle ki: 



Böyle bir tarz elde etmek için bazı aksesuar örnekleri:




Bu tarz biraz bohem, biraz eklektik... Çünkü farklı dönem mobilya ve objelerini kurgulayarak bir araya getiriyorsunuz; planlanmış bir gelişigüzellik söz konusu..  

Aşağıdaki örnekleri de paylaşmak isterim, çok hoşuma gittiler: 









Şu anda ya da ilerde bu tarzda bir mekan oluşturma kaygınız varsa, eski eşyanızı atmadan önce iki kez düşünün ya da eşya almadan önce ikinci el mobilya satan mağazaları bir yoklayın derim:)) Ayrıca eğer konu ilginizi çektiyse, buradan nefis ve şahane before&after örneklerine ulaşabilirsiniz, ben bayıldım bu örneklere..


*Fotoğraflar çeşitli web sitelerden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder