30 Ağustos 2011 Salı

Tiramisu

Yapmayı sevdiğim ve becerebildiğim nadir tatlılardandır tiramisu:) Zaten o kadar kolay ki, beceremesem ayıp olurdu. Bugün, klasik yuvarlak pasta şeklindeki tiramisumu yaptıktan sonra bir değişiklik yaptım ve artan malzemeleri kadeh içerisinde değerlendirdim. Bakınız : Resim 1 :)

Resim 1 :)

Gönül isterdi ki bayram bayram bir baklava açabileyim:) Ama o da herkesin harcı değil. En iyisi ben haddimi bilip yapabildiklerimle yetineyim:) 
Tiramisunun yapılışına gelince; kreması için: 4 bardak süt, 3 fincan un, 3 fincan toz şeker ve 1 pk labne peyniri gerekiyor. Süt, un ve şekeri karıştırıp pişirdikten sonra karışımı ocaktan alıp içine labne peyniri ekliyoruz Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.. Marketten aldığımız 2 katlı kakaolu pandispanyaları nescafe ile ıslatıyoruz :) Sonra pandispanyaların arasına ve üzerine(en üste) krema sürüyoruz. Son olarak üzerini kakao serperek kaplıyoruz. Resimde gördüğünüz bu işlemlerin kadehte yapılmış olanı:)

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Candi soyyyyle bir de sufle yapsan diyorum,kakaolu mmmmm

    YanıtlaSil
  2. Yaparım Müjgan Hanım :) onun zamanını tutturmak çok kritik. 2 dk fazla pişerse sufle yerine kek yeme durumları olabilir :)

    YanıtlaSil