10 Ekim 2010 Pazar

Elmalı Turta

Birkaç gündür canım elmalı turta istiyordu ama yapmaya zaman olmamıştı. Bugünün tatil günü olması ve dolaptaki elmaların kısa bir süre sonra çürüyecek olması sebebiyle artık zamanı geldi dedim ve işe koyuldum:) Sonuç resimdeki gibi oldu, lezzeti de gayet yerindeydi:)


Tarifi şöyle ki;
   
Hamur için malzemeler:
2 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
Aldığı kadar un

Harç malzemesi:
6 adet elma
3-4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Elmaların kabuğunu soyduktan ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra robottan geçirin. Teflon tavada yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine şekeri ve tarçını ekleyin. Şeker eriyince altını kapatıp harcı beklemeye alın.
Hamur için; tüm malzemeleri karıştırdıktan ve ele yapışmayacak kıvamda, orta sertlikte bir hamur elde ettikten sonra 1/3'lük kısmını ayırın. Kalan kısmı yağlanmış tepsiye yayın (yayılan hamur kabaracağı için geniş bir tepsiye yaymanızı tavsiye ederim).  Hamurun üzerine elmalı harcı yayın ve ayırmış olduğunuz hamuru şeritler haline getirerek (ben krema sıkma poşeti kullandım) elmalı harcın üzerinde resimdeki gibi minik kareler oluşturun. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dk pişirin. Afiyet olsun:)

Ben tarifi buradan buldum ama biraz değiştirdiğim için benim tarifim yukarıdaki gibi oldu.

2 yorum:

  1. gercekten leziz gorunuyor ellerine saglik:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, misafirim ol sana da yapayım sevgili arkadaşım:)

    YanıtlaSil