21 Aralık 2010 Salı

Islak Kek

Pazar akşamı arkadaşım bana uğrayacağını söyledi ama daha sonra işi çıktığı için gelemedi. Ben bu esnada kekimi çoktan pişirmiştim bile. Dolayısıyla kek bize kaldı, eşim de bu durumdan çok memnun kaldıJ

Fotoğraf temsilidir.
malzemeler:
1 pk kakao
¾ su bardağı şeker
1 bardak süt
1 yumurta
50 gr tereyağı
Vanilya
Kabartma tozu
Un
Bir avuç ceviz içi
Önce yumurta ve şekeri karıştırıyoruz, üzerine kakao, süt ve eritilmiş tereyağını ekliyoruz.  Vanilyayı da ekleyerek karışımdan yarım su bardağı ayırıyoruz. Daha sonra un, ceviz  ve kabartma tozunu ekleyerek çırpıyoruz. Yağlanmış borcama döküyoruz. 170 derecelik fırında yaklaşık 25-35 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra keki dilimlere ayırıp üzerine ayırdığımız yarım bardaklık sosu yayıyoruz.
Sıcak ve yumuşak yemek de çok zevkli ama buzdolabında beklemiş ve sertleşmiş kek de biraz browni tadında olmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder