10 Aralık 2010 Cuma

"Mutluluğun Coğrafyası"

Şu an Eric Wiener tarafından kaleme alınan “Mutluluğun Coğrafyası” kitabını okumaktayım ve uzun zamandır böyle elimden bırakamadığım bir kitap ile karşılaşmadığımı itiraf etmek isterim. Muhabir olan yazar, birçok insanın “bu yaştan sonra ne işim var oralarda” diyebileceği bir yaşta dünyayı dolaşıp insanların nerelerde nasıl mutlu olabildiklerini -ya da olamadıklarını- deneyimlemek üzere yola çıkmış ve hikayesini bizlerle paylaşmış.

Yazar,  yolculuğa çıkmadan önce literatürdeki çeşitli mutluluk üzerine yazılmış yazıları, yapılan araştırmaları incelemiş ve toplam 10 adet ülke (sırasıyla Hollanda, İsviçre, Bhutan, Katar, İzlanda, Moldova, Tayland, Büyük Britanya, Hindistan ve Amerika) gezmiş. Kitabında, gittiği ülkelerde yaşayan insanlarla yaptığı görüşmeleri aktarmanın yanında kendi deneyimlerinden de bahsederek kendinizi de onun yerine koyabilmenizi ve mekanları gözlerinizin önünde canlandırabilmenizi sağlıyor.
Şu anda kitabın tam yarısındayım denebilir; Moldova ile ilgili bölümü okuyorum ve yazarın mutluluk ile ilgili çalışmasını nasıl bağlayacağını ve kitabın sonunu oldukça merak ediyorum. Ama kitap bitince sonunu sizinle paylaşmayacağım:)
Ülkeler ve kültürleri hakkında da bilgi sahibi olabileceğiniz bu kitabı edinmenizi tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder