7 Mayıs 2011 Cumartesi

Country Stili

Şu aralar country tarz dekorasyona takılmış durumdayım. Hatta evimin bir odasını country tarzda dekore etme çabalarındayım, tabi bütçeyi sarsmadan :) Ama biraz zaman alacak gibi görünüyor..

English Home'u bilirsiniz.. Alışveriş merkezlerinde mağazaları bulunan bu marka, country tarzına yönelik çok güzel perdeler, nevresimler ve çeşitli ev tekstili ürünleri bulunduruyor. Sofya'da ziyaret ettiğim bir mağazasında porselen ve mutfak eşyaları çeşitleri daha fazlaydı ama Türkiye'de kısıtlı miktarda görmek mümkün.

Bu tarzda da, her zaman olduğu gibi 'beyaz' yine asalet ve şıklık öğesi olarak karşımıza çıkıyor. Ama country tarz dekorasyonun asıl önemli öğeleri çiçekler... Hem vazolarda hem de kumaşlarda..


Hmm.. Buraya halı lazım:



Perdelerin deseni şahane... English Home'dan bugün aldığım yatak örtüsüne çok benziyor:)


 Sade renklerin yanına biraz canlılık katmak sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalmış:



Hafıza sorusu: Köşedeki şifonyer tanıdık geldi mi :)
(Bkz. iki üst foto)


Dikkat ettiyseniz; ahşap mobilyaların ayakları, köşeleri biraz oymalı ve eğrisel. İşin püf noktalarından biri de bu! Neymiş? Çiçek desenlerinin yanında eğrisel ayaklı mobilyalar kullanacakmışız :) Beyaz renk olmasına dikkat edilirse artı puan:)


Country tarz dekorasyonunuzu tamamladıysanız eğer...
...porselen fincanları vitrinlerden çıkarıp kullanma vakti!!

2 yorum:

  1. ve country her yerde:) İşte bunu seviyorum.Farkındaysanız mağazalar giderek bu stile ağırlık veriyor. Beni heyecanlandıran bir başka marka, görmediyseniz gidip görmenizi tavsiye ederim madame coco İstanbul'da:)

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar moda galiba bu stil:) gerçi benim her zaman hoşuma giderdi.. Madame Coco'nun Metrocity mağazasını gördüm ama pek gözlem yapma fırsatım olmadı, tavsiyeniz üzerine ilk fırsatta mağazayı kurcalayacağım:)

    YanıtlaSil