21 Eylül 2010 Salı

Huzur veren banyolar..

Kalabalık banyolardan hoşlanmıyorum. Sade ve az renkli olmalı, huzur vermeli insana.. O nedenle banyo tasarımında doğallıktan yanayım. Doğal taşlar, yeşil bitkiler, ahşap ve tabi ki su sesi.. Kulağa bile ne kadar hoş geliyor..


Banyoda favori tonlarım beyaz, krem rengi ve kahverengi tonları. Vitrifiyeler beyaz, zemin kahverengi (hem kullanımı kolay) ve duvarlar krem.. Aksesuar olarak minik hasır sepetleri seviyorum. Hem dağınıklığı topluyorlar, hem de çok şirin görünüyorlar. 


Beyaz çakıl taşları da banyoya hoşluk katan detaylardan.. Bu çakılları hasır yada bambu olan yayvan bir çanağın içine mumlar eşliğinde yerleştirebilirsiniz ya da yeşil bitki saksılarına.. Ben duş teknemin içine yerleştirmeyi tercih ettim:)


Bu tarz bir şıklığı yakalamak için ille de banyonuza tadilat yapmanıza gerek yok.. Yukarıdaki resimde de gayet sıradan malzemelerle şık ve sade bir banyo elde edilmiş. Sadece beğenip yerleştirdiğiniz aksesuarların birbiriyle uyumuna dikkat etmelisiniz...



Yukarıdaki resimdeki gibi mumlar, kokulu sabunlar da kullandınız mı tadından banyodan çıkılmaz valla:) İnsanın ruhunu okşuyor böyle hoşluklar..Biraz şımartın kendinizi :)

Bu arada fotoğraflar çeşitli web sitelerden alındı, hatırlamadığım...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder